21.04.2017

Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. Nurettin GÖKŞENLİ ve Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Hasan DEDE İslam İşbirliği Teşkilatı SESRIC Genel Direktörü Büyükelçi Musa KULAKLIKAYA’ yı ziyaret etti.

12.04.2017 Çarşamba günü Yüksekokul Müdürümüz Öğr. Gör. Nurettin GÖKŞENLİ ve  Öğr. Gör. Hasan DEDE; İslam İşbirliği Teşkilatı İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim(SESRIC) Merkezi Genel Direktörü Büyükelçi Sn. Musa KULAKLIKAYA’yı makamında ziyaret etti.

Çankırı Karatekin Üniversitesi ile SESRIC’in özellikle mesleki ve teknik eğitim konusunda işbirliği yaparak Orta Doğu’da özellikle Ürdün, Gazze ile Filistin’de ve Afrika’da Sudan başta olmak üzere diğer Afrika ülkelerinde mesleki ve teknik eğitim desteğini amaçlayan eğitimler verilebileceği, bu ülkelerle bilgi ve teknoloji paylaşımı ve transferi yapılabileceği,  danışmanlık, donanım ve ekipman temini ve kısa, orta, uzun vade eğitim programları uygulanabileceği, bu bölgelerde eğitim kurumlarının kapasitelerinin ve müfredatlarının geliştirilebileceği, eğitimcilerinin eğitilebileceği,

Ayrıca Ürdün, Fas, Endonezya, Senegal,  Malezya vb. İslam ülkelerinde mesleki ve teknik eğitime destek maksatlı konferans ve eğitim programları yapılabileceği değerlendirildi.

Bahsi geçen konularda her iki kurumun işbirliği yapılması konusunda istekli ve tam mutabakat içinde olduğundan hareketle, bu durumu somut hale getirmek için her iki kurum yetkililerinin de bir protokol imzalamalarının uygun olacağı kanaatine varıldı. Sayın Büyükelçi                      Musa KULAKLIKAYA, Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Hasan AYRANCI ile bir araya gelmek istediğini, hatta ziyaret etmek arzusunda olduğunu belirtti.

İki kurumun yapacağı işbirliği ile hayırlı ve başarılı işlere imza atılması temennisinde bulunularak ziyaret iyi niyet dilekleriyle sona erdi.